Lästips: Ny bok om cannabis

2013-12-20

27 januari 2014 utger Karavan förlag och Amelie Andersson boken Cannabis – En olycklig kärlekshistoria.

I Sverige är cannabis det vanligaste berusningsmedlet efter alkohol. Idag finns cirka 200 000 regelbundna användare av drogen och den omgivande debatten tar allt större plats. Drogliberala krafter är aktiva på nätet och fragmentariska argument skapar osäkerhet hos oinitierade föräldrar och lärare. För att bidra till att belysa drogen ur ett helhetsperspektiv utger Karavan förlag 27 januari 2014 Amelie Anderssons initierade handbok Cannabis – En olycklig kärlekshistoria.

Amelie Andersson är socionom med lång erfarenhet av att arbeta med drogberoende ungdomar och deras föräldrar. I sin bok besvarar Amelie frågor som Vad väcker nyfikenheten på cannabis? Vad händer i kroppen vid ett rus? Vilka kortvariga och långvariga effekter har missbruket? Hur går man till väga för att sluta röka? Och hur ska man bete sig om man misstänker att en person i ens närhet röker? Innehållet vänder sig till ungdomar som vill veta mer om cannabis, eller som redan röker. Den vänder sig även till föräldrar och alla som jobbar med ungdomar eller missbruksproblematik.

Amelie Andersson började sin yrkesbana med ett ungdomsprojekt på Rosengård i Malmö, där hon hjälpte unga utan sysselsättning och försörjning till en mer skälig tillvaro. Därefter arbetade hon som gruppterapeut för missbrukande kvinnor i olika åldrar på Sofia behandlingshem, också det i Malmö. Mellan 2004 och 2012 var hon verksam på Rådgivningsbyrån i narkotikafrågor i Lund, där hon mötte ungdomar och deras familjer samt unga vuxna och arbetade också med kunskapsspridning.
 

Läs fler nyheter

Senast uppdaterad: 2021-11-05