Se föreläsningarna från seminarium om Medberoende

2014-10-09

Här kan du se föreläsningarna med bland andra Sanna Lundell och Ann Söderlund från U-FOLDs Medberoendeseminarium 2014.

– Det känns som att vi har öppnat locket till folkhemmets största hemlighet, konstaterade journalisterna Sanna Lundell och Ann Söderlund då de gästade U-FOLDs Höstseminarium Medberoende – en riskabel anpassning?.
Med sin dokumentärserie Djävulsdansen har de två väckt stor uppmärksamhet kring medberoende, och seminariet lockade över 400 besökare till Uppsala universitetsaula.

Den återkommande uppmaningen under mötet var att samhället måste våga se, fråga och agera så snart vi uppfattar signaler på medberoende. Landstingsråd Vivianne Macdisi resonerande även kring möjligheten att införa en diagnos kring medberoende, vilket skulle innebära att den medberoende inte längre begränsas till ett sidoobjekt.
– Frågorna om beroende och medberoende var i princip osynliga i valrörelsen. I dag ser vi vidden av problematiken och att det behövs kunskap, resurser och forskning.  Min förhoppning är att den här dagen ska bidra till ett avstamp mot något nytt, säger Fred Nyberg, professor i biologisk beroendeforskning och koordinator i U-FOLD.

Se föreläsningar från Höstseminarium:
http://media.medfarm.uu.se/play/kanal/220

Läs rapport från Höstseminarium:
www.ufold.uu.se/Nyhet/?tarContentId=348994


foto: Simon Ydhag

Läs fler nyheter

Senast uppdaterad: 2021-11-05