Storseminarium 2015 – Anmäl dig nu!

2015-02-19

Tisdag 21 april inbjuder U-FOLD till Storseminarium 2015: Spel, Spice & Superman. Anmäl dig på vår evenemangsida redan nu!

Tisdag 21 april inbjuder U-FOLD till Storseminarium 2015. Som vanligt möts vi i Uppsala universitetsaula, denna gång under rubriken Spel, Spice & Superman. Välkommen att lyssna, diskutera och inspirera i denna unika kraftsamling mot läkemedels- och drogmissbruk.

Spelberoende är ett folkhälsoproblem. Enbart i Sverige beräknas 165 000 personer ha problem med spel om pengar, 25 000 av dem bedöms vara i behov av vård. I DSM ingår nu hasardspelsyndrom som enda icke substansbetingade beroendesyndrom. Beroendet är möjligt att förebygga och behandla, frågan är vem som bär ansvaret?

Spice, med dess starka effekt och ofta lagliga ingredienser, har gjort drogen till ett populärt alternativ till cannabis vilket medfört allvarliga konsekvenser. I januari rapporterades emellertid bruket minska sedan flera varianter av Spice narkotikaklassats. Hälsominister Gabriel Wikström ville då se över möjligheten att gruppklassificera alla cannabinoida varianter av Spice i syfte att omedelbart göra dem olagliga. Vad har hänt sedan dess?

Nyligen gick larmet att två unga svenskar avlidit efter att ha tagit ecstasytabletter försedda med Superman-logotyp och en hög koncentration av substansen PMMA. Nya, kemiska droger dyker kontinuerligt upp till försäljning på nätet, ibland med livsfarlig styrka. Vad kan myndigheterna göra för att förebygga nya överdoser och dödsfall?

Vi sätter dessutom fokus på den sömnproblematik som antar epidemiska mått och granskar dess koppling till mobil- och IT-beroende. Vi lyssnar också till Walter Kegö som granskar hur cannabis inverkar på miljön och inbjuder till diskussion om Utmaningar, Möjligheter & Framtid.

Varmt välkommen till ett nytt högaktuellt storseminarium!
 

Anmälan/Mer information på vår seminariesida


Bild: Matton, Wikipedia, Suffolk Police

Läs fler nyheter

Senast uppdaterad: 2021-11-05