Pressvisning av filmen Lycka och helvete

2015-05-04

Måndag 4 maj 2015 visas första delen i dokumentärfilmen Lycka och helvete för medierna. Filmen är en del i Uppsala socialnämnds förebyggande arbete för att ungdomar inte ska testa droger.

Tid      Måndag 4 maj 2015, kl. 10.00
Plats   Stationsgatan 12,våning 4, rum Nåsten


Lycka och helvete är en dokumentärfilm i två delar där unga personer i Uppsala berättar om sina egna erfarenheter av droger.  Filmen – som är 15 minuter lång – kommer den 8 maj att visas på skolor och fritidsgårdar i kommunen samt göras tillgänglig via YouTube. En trailer kommer att visas på biografer.

Uppsala kommuns socialnämnd och Uppsala läns landsting har finansierat produktionen genom bidrag till föreningarna IOGT-NTO, FMN (Föreningen mot narkotika) och UNF (Ungdomens nykterhetsförbund). Filmen är skapad i samarbete med Anders Land, ansvarig och kreativ producent.
– Lycka och helvete innehåller just den sortens personliga berättelser som är så viktiga i det förebyggande arbetet. Filmen hjälper oss att nå många ungdomar och påverka deras inställning till narkotika. Jag är särskilt glad över att vi kan jobba tillsammans med föreningar i denna viktiga fråga, säger socialnämndens ordförande Ilona Szatmari Waldau (V).

Vid pressvisningen medverkar socialnämndens ordförande Ilona Szatmari Waldau (V), Anders Land, representanter för föreningarna samt ungdomar som medverkar i filmen.


Läs mer och se filmenwww.lyckaochhelvete.se (fr o m 8 maj)
Besök oss www.facebook.com/lyckaochhelvete

Mer information
Ilona Szatmari Waldau (V), ordförande socialnämnden, 070-824 86 41
Anders Land, kreativ producent, Populate, 070- 364 40 41

Läs fler nyheter

Senast uppdaterad: 2021-11-05