Lycka och helvete 2 får novemberpremiär

2015-09-10

6 november 2015 är det premiär för filmen Lycka och helvete 2, i vilken vi tar del av uppsalaungdomars egna erfarenheter av droger och missbruk.

Fredag 6 november premiärvisas Lycka och helvete 2, den andra delen i en dokumentärfilm där unga personer i Uppsala berättar om sina egna erfarenheter av droger.  Den första delen i filmen har redan visats på olika skolor och fritidsgårdar i Uppsala kommun, och denna andra del bygger delvis på reflektioner och kommentarer från ungdomar som sett del 1.
– Lycka och helvete innehåller just den sortens personliga berättelser som är så viktiga i det förebyggande arbetet. Filmen hjälper oss att nå många ungdomar och påverka deras inställning till narkotika. Jag är särskilt glad över att vi kan jobba tillsammans med föreningar i denna viktiga fråga, säger socialnämndens ordförande Ilona Szatmari Waldau (V).

Lycka och helvete 2 lyfter fram de ungas egna berättelser i syfte att få andra unga att lyssna. Här framträder killar och tjejer i olika åldrar med egna erfarenheter av missbruk, de som är eller har varit nära anhörig till någon med missbruk och ungdomar som vill berätta varför de helt tar avstånd från droger.

Under 2016 genomförs en samlad uppföljning av hur många som sett filmerna, men redan i september 2015 har Lycka och helvete 1 setts av majoriteten av målgruppen 15–19-åringar i Uppsala kommun.

Filmen är finansierad av Socialnämnden och Uppsala läns landsting via bidrag till föreningarna IOGT-NTO, FMN (Föräldraföreningen mot narkotika) och UNF (Ungdomens nykterhetsförbund). Dessa har tagit fram filmen i samarbete med ansvarig producent Anders Land.
 

Läs merwww.facebook.com/lyckaochhelvete

Se Lycka och helvete 1www.lyckaochhelvete.se

Läs fler nyheter

Senast uppdaterad: 2021-11-05