SBF startar crowdfunding för brukare i Syrien

2015-10-21

Nu lanserar Svenska Brukarföreningen en solidarisk crowdfunding-kampanj för att hjälpa utsatta brukare i krisområdet runt Syrien-området.

Vid internationella kriser drabbas brukare extra hårt och kommer sist i prioriteringar av tillgångar som läkemedel, mat, och sovplats. Därför lanserar nu Svenska Brukarföreningen en crowdfunding-kampanj för att hjälpa brukare i och omkring Syriens största städer, Aleppo, Damaskus och Homs. Målet med insamlingskampanjen är att samla in så mycket pengar som möjligt för att solidariskt hjälpa utsatta människor som använder droger.

Svenska Brukarföreningen planerar att tillsammans med brukarrörelsen MENANPUD* bidra ekonomiskt till redan existerande nätverk – som Röda korset och Läkare Utan Gränser – i syfte att hjälpa människor på plats, hjälpinsatsen omfattning beror helt och hållet på hur mycket pengar som samlas in.
 

Besök crowdfunding-sidan

Läs mer om MENANPUD

*MENANPUD – Middle East and North Africa Network of/for People who use Drugs – är en stödförening av aktivister med egen erfarenhet av droger från MENA-regionen, dvs Mellanöstern och Nordafrika.

Läs fler nyheter

Senast uppdaterad: 2021-11-05