Sök anslag för samverkansprojekt

2016-02-19

Nu kan du som är forskare vid Uppsala universitet ansöka om finansiering för att initiera konkreta samarbetsprojekt med aktörer i omgivande samhälle. Välkommen med din ansökan senast 15 april 2016.

Verifiering för samverkan, VFS, är ett samverkansstöd som ger forskare, företag och organisationer möjlighet att gemensamt söka finansiering för att starta samarbeten med potential att utvecklas till långsiktiga relationer. Samarbetsprojekt kan finansieras med upp till 200 000 kronor och kan nu sökas till och med 15 april 2016.
– Vi är glada över att ännu en gång kunna erbjuda finansiering av samarbetsprojekt mellan universitetet och omgivande samhälle eftersom just startfinansiering ofta är ett stort hinder för att komma igång, säger Cecilia Nilsson, samverkansledare vid universitetets innovationskontor, UU Innovation.

Tanken med VFS är att göra det enklare att komma igång och testa ett samarbete i ett gemensamt projekt där det finns ömsesidigt intresse.
– Samarbetsprojekten kan variera i omfattning och inriktning det centrala är att de ska vara till ömsesidig nytta för deltagarna, menar Cecilia Nilsson.

Tidigare finansierade samarbetsprojekt har en stor bredd med avseende på både forskningsområde och involverade företag/ organisationer och handlar om allt från nutrition, motorers bränsleförbrukning och smittspårning till samhällsplanering, skola och förebyggande arbete för ohälsa och sjukskrivning.
– Vi hoppas på en ordentlig bredd i de olika samarbetsprojekten även i denna utlysningsomgång och vill uppmuntra våra forskare och representanter för privat, offentlig och ideell verksamhet att ta chansen att förverkliga en gemensam projektidé.
 

Läs även Mer information om VFS.
Hämta Ansökningsblankett

Läs fler nyheter

Senast uppdaterad: 2021-11-05